/Files/images/bb/111.jpg

НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ

2015-2020 р.р.

«Свято казки»

«А над світом українська вишивка цвіте»

27 січня 2017 року шкільна бібліотека зацвіла розмаїттям рушників та вишивок, наповнилася духом української народної творчості. Адже в цей день учні 9-Б класу (класний керівник – Ясько І.О.) знайомилися з історією української вишивки, цікавими фактами про цей вид народного мистецтва та самі брали безпосередню участь в обговоренні цієї теми. А зустрічала дев’ятикласників привітна господиня – бібліотекар Пальчевська О.М.

/Files/images/bb/DSCN4825.JPG

Ведучі години спілкування – Пономарчук А. та Баранов А. представили своїм однокласникам цікаву інформацію про вишивку; Нагайчук А. розповіла зворушливу легенду про український рушник; Довгань І. та Гаврилюк К. читали вірші про рушники та вишиту сорочку; а запрошена гостя – Мартус Д. (8-А) заспівала для присутніх чудову пісню «Вишиванка». Також старшокласники переглянули відео «Пісні про рушник» на слова А.Малишка та відео про українську вишиту сорочку.

/Files/images/bb/DSCN4840.JPG /Files/images/bb/DSCN4841.JPG

Родзинкою години спілкування став виступ Анастасії Пономарчук, яка розповіла про свій талант вишивання та про їх сімейну традицію, пов’язану з цим видом рукоділля. Адже бабусю Насті – Пономарчук Валентину Іванівну можна по праву назвати народною майстринею (в її колекції налічується 300 вишитих рушників).

/Files/images/bb/DSCN4843.JPG

Свято вишивки вдалося та сподіваємося надовго залишиться у пам’яті та серцях старшокласників.

/Files/images/bb/DSCN4832.JPG /Files/images/bb/DSCN4836.JPG

«Подорож до країни Знань»

20 грудня 2016 року учні 6-А класу (класний керівник – Сидоренко В.Є.) завітали до шкільної бібліотеки. Тут на них чекала конкурсна програма «Подорож до країни Знань», яку підготувала бібліотекар – Пальчевська О.М. Перед початком конкурсу учасників привітав Великий Магістр всіх наук та побажав успіхів та перемог.

/Files/images/novini/DSCN4681.JPG

У змаганнях взяли участь 2 команди: «Юний ерудит» та «Юний поліглот». Шестикласники з цікавістю та наполегливістю брали участь у різноманітних бібліотечних завданнях: розпізнати художній та науково-популярний тексти; готували літературні «грінки» - правильно з’єднували автора, назву твору та героя; дівчата добирали за темою необхідну літературу з домогосподарства, а хлопці відповідали на серйозні «чоловічі» питання. Серед конкурсів були і гумористичні – «Розминка-смішинка», конкурси на кмітливість та запитання на загальні знання, а також конкурс «Коло знань», де учні працювали зі словниками та на швидкість знаходили необхідні слова.

/Files/images/novini/DSCN4686.JPG /Files/images/novini/DSCN4687.JPG

За підсумком виграних фішок, конкурс завершився перемогою команди «Юний поліглот» (Цушко А., Бєлова Н., Задорожний Р., Осипова І.)! Учасники змагань показали свої знання та любов до книг, виявили кмітливість та винахідливість. Нехай же і надалі на допомогу школярам завжди приходить книга!

/Files/images/novini/DSCN4684.JPG

«Незвичайні пам’ятники України»

13 грудня 2016 року учні 8-В класу мали змогу віртуально переглянути та дізнатись багато цікавого про найцікавіші пам’ятки нашої країни. Мистецький калейдоскоп «Незвичайні пам’ятники України» для восьмикласників підготувала бібліотекар школи – Пальчевська О.М.

/Files/images/novini/DSCN4667.JPG

Чого лише не вигадає людська уява, яких чудес не створять руки майстрів! Учні 8-В класу із захопленням слухали про витвори мистецтва, які знаходяться в різних куточках нашої України. Це і пам’ятники, створені на честь представників тієї чи іншої професії, пам’ятники птахам і тваринам, частинам тіла людини, героям фільмів та мультфільмів, музичним інструментам, машинам та потягам, овочам та ягодам, морозиву, вареникам та галушкам та ще багато-багато чудернацьких пам’ятників.

/Files/images/novini/DSCN4662.JPG

Під час знайомства з пам’ятником «Їжачок в тумані» (м. Київ), учні переглянули уривок з однойменного мультфільму, який і надихнув авторів пам’ятника на його створення.

/Files/images/novini/DSCN4656.JPG

Школярі зовсім не були пасивними слухачами, вони також підготували повідомлення про незвичайні пам’ятники та поділилися цією інформацією зі своїми однокласниками. Мистецький калейдоскоп пройшов змістовно, цікаво, весело та пізнавально.

/Files/images/novini/DSCN4672.JPG

«Поет, режисер, патріот»

7 листопада 2016 року вся світова та українська громадськість відзначала славний ювілей (80-річчя від дня народження) поета, прозаїка, режисера, актора, сценариста, нашого славетного земляка – Миколи Степановича Вінграновського. Наша шкільна бібліотека теж не залишилась осторонь цієї визначної події.

Бібліотекар Пальчевська О.М. разом з ведучими - Балінська В. (10-А) та Рудь А. (10-Б) підготувала для учнів 10-х класів виховний захід - літературний портрет «Поет, режисер, патріот». Десятикласники познайомилися з поетичною творчістю Миколи Вінграновського, режисерськими та акторськими роботами митця і патріотичними мотивами у творчості поета.

/Files/images/novini/DSCN4523.JPG

Зі сцени звучали вірші поета у виконанні переможців конкурсу «Поетична пристань» (Куртян Н. (6-Б), Панасюк А. (8-А), Волошин А. (11 кл.)); учні переглянули відеоролики про знайомство Вінграновського з О. Довженком; уривки з художніх та документальних фільмів; буктрейлер до книги «Сіроманець»; інтерв’ю самого Миколи Степановича та спогади про нього; виконання своїх віршів самим М.Вінграновським та виконання пісні «Заспіваю твоє ім’я» на слова поета.

/Files/images/novini/DSCN4526.JPG /Files/images/novini/DSCN4529.JPG /Files/images/novini/DSCN4530.JPG /Files/images/novini/DSCN4533.JPG

Хочеться вірити, що неординарна особистість Миколи Степановича та його творчість залишать у душі старшокласників глибокий і яскравий слід.

"Посвята в читачі"

Кожного року традиційно в шкільній бібліотеці проходить посвячення другокласників у читачі.

Для учнів 2-А класу цього року «Посвята в читачі» відбулася 18 жовтня. Це була весела, захоплива зустріч з казковими героями: Королевою Книгою, Буратіно, Бабою Ягою, Листоношею, хворою Книжкою та Хлопчиком, який її ображав.

/Files/images/bb/PIC_0729.JPG /Files/images/bb/PIC_0744 (2).JPG

Діти відгадували загадки, відповідали на запитання Буратіно, який перевіряв, як вони знають казки.

/Files/images/bb/PIC_0740.JPG

Також учні познайомилися з правилами користування книгою та прийняли урочисту обіцянку читача шкільної бібліотеки.

/Files/images/bb/PIC_0753.JPG

Бібліотекар Пальчевська О.М. привітала другокласників зі вступом у велику сім’ю читачів, познайомила їх з правилами користування бібліотекою та запросила учнів до знайомства з Книжковим царством. А казкові герої побажали дітям багато читати і ніколи не розлучатися з книгою.

/Files/images/bb/PIC_0727.JPG /Files/images/bb/PIC_0758.JPG

Козацька слава оживе

13 жовтня, напередодні Дня захисника України та Дня українського козацтва, до шкільної актової зали поспішали учні 5-х класів на чолі зі своїми класними керівниками (5-А – Браковець І.О.; 5-Б – Артьомова В.І.). А зібралися вони на свято «Козацька слава оживе», яке підготувала бібліотекар Пальчевська О.М.

Кожен клас представляла команда хлопців-козачат. Юні нащадки козацької слави мали продемонструвати свій розум, силу, спритність та кмітливість на цих веселих змаганнях.

/Files/images/novini/DSCN4360.JPG

Отже, на козачат чекали захоплюючі конкурси: «Козацький переклик», «Козацька вікторина», «Козацька вечеря», «Найсильніший духом», «Конкурс отаманів», «Повзунець», «Найшвидший козак», «Голосисті козаки».

Хлопці змагалися і у знаннях з історії козацтва, і хто найшвидше з’їсть сало з хлібом та цибулею, і хто швидше надує повітряну кульку, і навприсядки пройде вказану відстань, і зашнурує черевики у сусіда, і краще заспіває козацьку пісню. Всі ці конкурси проходили весело, цікаво, за активної підтримки вболівальників рідного класу. А завершилися змагання перемогою козацького гурту 5-Б класу. З чим ми їх і вітаємо!

/Files/images/novini/DSCN4365.JPG /Files/images/novini/DSCN4367.JPG /Files/images/novini/DSCN4368.JPG

Крім змагань на святі діти дізналися багато нового про наших славних українських козаків, переглянули відео: легенда про Покрову Божої Матері – заступницю запорізьких козаків; про український гопак, як бойове мистецтво наших предків, а також ведучі свята (Юдіна А., Левченко Д., 11 клас) познайомили п’ятикласників з козацькими заповідями. А насамкінець – спільне фото справжніх нащадків козацької слави!

/Files/images/novini/DSCN4373.JPG

Бібліотечні посиденьки

29 вересня 2016 року до шкільної бібліотеки завітали учні 8-А класу. Вони прийшли на бібліотечні посиденьки «Цей дивосвіт – бібліотека», присвячені Всеукраїнському дню бібліотек. Господиня посиденьок – бібліотекар Пальчевська Олена Миколаївна гостинно запросила школярів до розмови про книгу та бібліотеку. Восьмикласники згадали значення слова «бібліотека», винахідника першого друкарського станка, назву картки читача, в яку записують книги тощо. Бібліотекар також ознайомила учнів з цікавою інформацією про книги майбутнього, які розробляють та впроваджують у життя європейські та американські фахівці ІТ – компаній.

/Files/images/bb/DSCN4277.JPG

А після посиденьки перетворилися на захопливе змагання на знання літератури між командою дівчат та командою хлопців. Дівчата виявилися більш ерудованими ніж хлопці. Тож перемога дісталася жіночій половині 8-А класу! З чим ми їх і вітаємо!

/Files/images/bb/DSCN4274.JPG /Files/images/bb/DSCN4275.JPG

2015/2016 навчальний рік

До Дня Європи в Україні

20 травня шкільна бібліотека разом з 8-Б класом (класний керівник - Ясько І.О.) відзначала День Європи в Україні. Бібліотекар Пальчевська О.М. підготувала для учнів пізнавальну вікторину «Європейський калейдоскоп». Вікторина була насичена цікавими запитаннями з історії, культури та традицій Європи. Старшокласники дізналися багато новогопро життя європейців, уявили себе повноправними громадянами Європейського Союзу та висловили впевненість, що наша країна – європейська держава і в недалекому майбутньому обов’язково стане членом ЄС.

Найкращим знавцем Європи виявився - Боровик Олександр! Почесні ІІ та ІІІ місця поділили між собою: Нагайчук А., Рясна Ю., Баранов А., Зоріна М.

/Files/images/novini/DSCN4060.JPG /Files/images/novini/DSCN4054.JPG /Files/images/novini/DSCN4055.JPG

Прем’єра книги «Миколаївщина в роки Великої Вітчизняної війни»

(До 71-річниці Великої Перемоги)

10 травня в шкільній бібліотеці відбулася чергова прем’єра книги, яка була присвячена 71-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Бібліотекар Пальчевська О.М. запросила на презентацію книги «Миколаївщина в роки Великої Вітчизняної війни» учнів 9-Б класу.

/Files/images/DSCN400.JPG

Олена Миколаївна представила старшокласникам книгу в цілому та більш детально декілька розділів з книги: «Підпільний і партизанський рух на території Миколаївщини в роки Великої Вітчизняної війни», «Підпільна організація «Партизанська іскра», «Голокост: винищення єврейського населення в період німецько-румунської окупації», «Остарбайтери».

Прем’єра супроводжувалася слайд-презентацією, декламуванням віршів. Бібліотекар та учні зачитували уривки найбільш вражаючих епізодів з книги, спогади учасників і свідків тих трагічних подій в історії рідного краю.

/Files/images/DSCN402.JPG

Прем’єра книги «Чорнобильський репортаж»

(До 30-річниці Чорнобильської катастрофи)

26 квітня, у день 30-ї річниці найстрашнішої ядерної катастрофи в світі, учні 8-А класу зібралися у шкільній бібліотеці, щоб побачити, відчути, насамперед, сльози, біль, страх за близьких, несамовите напруження праці – всіх, хто опинився чи за місцем народження, чи через обов’язок, чи за покликом совісті, причетним до подій весни 1986 року на берегах Прип’яті.

Бібліотекар Пальчевська О.М. підготувала для старшокласників прем’єру книги «Чорнобильський репортаж».

/Files/images/bb/Фото 56.JPG

Презентація книги була побудована на записах відомого українського письменника Володимира Яворівського, включених у «Чорнобильський репортаж», а також поезіях, піснях, легендах, присвячених цій сумній темі.

/Files/images/bb/Фото 58.JPG

Восьмикласники знайомилися з книгою через фотографії, розміщені в книзі, документальні відео факти. На екрані одна за одною з’являлися сторінки з книги, які передавали учням увесь жах і біль тих трагічних днів, надлюдські зусилля і подвиг героїв Чорнобиля.

/Files/images/bb/Фото 60.JPG

Тиждень дитячої та юнацької книги

З 4 по 8 квітня в шкільній бібліотеці проходив Тиждень дитячої та юнацької книги. В рамках Тижня в школі відбулися такі заходи:

- 4 квітня, на честь відкриття Тижня дитячої та юнацької книги, учениці 11-А класу (Верхова А., Величко В., Козирєва Л.) на чолі з бібліотекарем Пальчевською О.М. провели тематичні лінійки «Книги-ювіляри 2016 року» для учнів 5-7 та 8-11 класів. Книги були підібрані відповідно вікових категорій: для молодшого та середнього (5-7 класи) і старшого шкільного віку (8-11 класи). Яскраві презентації та пізнавальне представлення книг-ювілярів зацікавили юних читачів. Після презентації до бібліотеки звернулися декілька учні школи та виявили бажання прочитати деякі з книг-ювілярів 2016 року.

/Files/images/bb/Фото 1.JPG

- 5 квітня в шкільній бібліотеці зібралися учні 9-Б класу, щоб познайомитися з найцікавішими бібліотеками світу. Бібліотечна година «Книга Рекордів її величності Бібліотеки» стала для старшокласників відкриттям для себе нової та цікавої інформації щодо найбільших, найкрасивіших, найоригінальніших бібліотек планети.

/Files/images/bb/Фото 2.JPG /Files/images/bb/Фото 3.JPG

- 6 квітня в 3-В класі весело та пізнавально пройшов інтелектуальний марафон «Казковий калейдоскоп». Бібліотекар Пальчевська О.М. організувала для дітей гру за схемою телевізійної передачі «Перший мільйон».

/Files/images/bb/Фото 4.JPG

Три учасника марафону (Левченко А., Голоцван І., Накул М.) змагалися за звання «Найкращий знавець казок». Цим знавцем виявилася – Голоцван Ірина, яка набрала найбільше балів і стала переможцем.

/Files/images/bb/Фото 5.JPG /Files/images/bb/Фото 6.JPG

- 7 квітня учні7-В класутакож мали змогу показати свої знання з історії, міфології, літератури, українського фольклору. Адже до них у клас завітала бібліотекар Пальчевська О.М. та провела літературну гру «Сім-сім».

/Files/images/bb/Фото 7.JPG

Гра була присвячена цифрі «7» та всьому, що з нею пов’язано у нашому житті. Дві команди найкращих знавців вперто боролися за перемогу. Нарешті, буквально «вирвала» перемогу у суперника, команда у складі: Дусанової В., Зацепи С., Кінащука Т.

/Files/images/bb/Фото 8.JPG /Files/images/bb/Фото 9.JPG

- 8 квітня учні 6-Б класу разом з бібліотекарем вирушили у віртуальну подорож безмежними просторами світової літератури. Мета цієї мандрівки – ознайомитися з історією розвитку дитячої літератури й перевірити, як добре школярі її знають. На шляху шестикласників було три зупинки: «Казкова», «Пригодницька» та «Світ фентезі». І на кожній зупинці на учнів чекали сторінки історії дитячої літератури, цікаві факти з біографій письменників, ігри та вікторини.

/Files/images/bb/Фото 10.JPG

А 11 квітня було підведено підсумки творчого конкурсу «Відчуй себе письменником» серед учнів 4-х класів, який традиційно проводиться в рамках Тижня дитячої та юнацької книги. Переможцями визнано таких учнів:

- І місце в номінації «Поезія» - Кулікова Олександра (4-А);

- І місце в номінації «Байка» - Лук’янова Марія (4-А);

- ІІ місце в номінації «Поезія» - Юдкіна Тетяна (4-А); Свердлова Ірина (4-А);

- ІІІ місце в номінації «Поезія» - Вареник Софія (4-А).

/Files/images/bb/Фото 11.JPG

Екотур «Світ навколо тебе»

4 квітня учні 5-Б класу вирушили у заочну подорож нашою прекрасною планетою. Бібліотекар Пальчевська О.М. підготувала для п’ятикласників екотур «Світ навколо тебе». Під час конкурсних змагань учні показали свої знання про навколишній світ та з’ясували, хто є справжнім знавцем і другом природи. Ними виявилися - Марк Шведенко та Олександр Медар. А наприкінці подорожі бібліотекар зупинилася на екологічних проблемах нашої планети та закликала школярів берегти рідну природу та усе живе навколо.

/Files/images/Фото №2.JPG /Files/images/Фото екотур.JPG

«Величний постамент українського пророка»

(Шевченківські дні у шкільній бібліотеці)

10 березня 2016 року учні 11-А класу були запрошені бібліотекарем школи Пальчевською О.М. на заочну мандрівку «Величний постамент українського пророка», присвячену вшануванню пам’яті Т.Г. Шевченка.

/Files/images/Фото 8.JPG

Старшокласники разом з бібліотекарем здійснили віртуальну подорож Україною (в т.ч. рідною Миколаївщиною) та світом, щоб познайомитись з пам’ятниками, встановленими на честь Великого Кобзаря. Школярі дізналися багато цікавих фактів, пов’язаних з історією спорудження пам’ятників Т. Шевченку в Україні та у всьому світі. А підсумком заходу стало гасло: «Шевченко – це назавжди!».

/Files/images/Фото 9.JPG

Безсмертна спадщина доньки Прометея

(до 145-річчя від дня народження Л.Українки)

25 лютого 2016 року Україна та уся світова спільнота відзначала 145-річний ювілей з дня народження видатної української поетеси і письменниці Лесі Українки. Велику спадщину залишила нам донька Прометея: це і переклади, і поезія, і драматичні твори. Саме тому творчість Лесі Українки увійшла в безсмертя, а її твори перекладені багатьма мовами світу. Проте кожен повинен відкрити поезію Лесі Українки для себе сам, аби взяти те, чого потребує.

/Files/images/Фото 1.JPG

Бібліотекар школи Пальчевська О.М., вчитель української мови та літератури Багмут Л.В. та учні 10 класу підготували до ювілею Л.Українки літературно-музичний вечір «Ні! Я жива! Я буду вічно жити…», аби вшанувати українську поетесу, перекладачку, громадську діячку.

На захід було запрошено учнів 8-11-х класів.

/Files/images/Фото 2.JPG /Files/images/Фото 3.JPG

Школярі познайомились з життєвим шляхом та творчістю великої поетеси. На вечорі звучали вірші Л. Українки, пісні на її слова, учні 10 класу представили глядачам уривок з «Лісової пісні» (Єрмольонок В. та Радов С.), сценку «Леся Українка у колі друзів» (Чумак А., Лісовий І., Волошин А., Крестьянов А., Зацепа Є., Натальчишина Я., Таранцова К.), переглянули уривки з фільму «Іду до тебе», створеного до 100-річчя від дня народження великої доньки України.

/Files/images/Фото 4.JPG /Files/images/Фото 5.JPG

Відвідавши цей вечір, вчителі та учні школи впевнилися, що наділена потужними і стійкими громадянськими почуттями, високим благородним обов’язком, літературна спадщина Лесі Українки не залишає байдужими і сьогодні читачів ХХІ століття.

/Files/images/Фото 6.JPG /Files/images/Фото 7.JPG

Бібліо-гра «Нам без книг ніяк не можна»

10 лютого 2016 року в шкільній бібліотеці зібралися учні 7-А класу на чолі з класним керівником. Бібліотекар школи – Пальчевська О.М. влаштувала для семикласників змагання за звання найкращих знавців книги та бібліотеки.

/Files/images/bb/Фото №27.JPG

За це почесне звання боротьбу вели 2 команди: «Книголюби» та «Ерудити». А суддею бібліотечних змагань стала класний керівник – Ракова Л.В.

/Files/images/bb/Фото №28.JPG /Files/images/bb/Фото №29.JPG

На конкурсантів чекали захоплюючі конкурси: «Книга – міст у світ знань», «Бібліопазл», «Бібліотечний калейдоскоп», «Показуха», «Продовж прислів’я», відео-запитання «Казковий калейдоскоп» та «Мої улюблені письменники». У запеклій боротьбі перемога дісталася команді «Книголюби».

/Files/images/bb/Фото №30.JPG /Files/images/bb/Фото №31.JPG /Files/images/bb/Фото №32.JPG

«Книги – вірні друзі, бережіть їх!»

29 січня 2016 року бібліотекар школи Пальчевська О.М. запросила учнів 3-Б класу на свято «Книги – вірні друзі, бережіть їх!», а разом з бібліотекарем до третьокласників завітали казкові герої – Червона Шапочка (Пержинська А., 5-А) та Незнайко (Ніколайчук І., 5-А).

/Files/images/bb/Фото №23.JPG

Червона Шапочка прийшла з повним кошиком загадок, а Незнайко намагався їх відгадати разом з учнями 3-Б класу.

/Files/images/bb/Фото №24.JPG

На святі було весело і цікаво, адже бібліотекар розповідала дітям про історію книги, про винайдення книгодрукування та знамениті українські бібліотеки, а діти читали вірші та взяли участь у казковій вікторині.

/Files/images/bb/Фото №25.JPG

А ще на свято завітали дві книги: чиста (Проценко А., 3-Б) та брудна (Андрушко С., 3-Б). Вони розповіли третьокласникам про своє життя, а учні разом з бібліотекарем повторили правила користування книгою.

/Files/images/bb/Фото №26.JPG

«Книга й комп’ютер у нашому житті»

28 січня 2016 року в 5-А класі цікаво і змістовно пройшла година спілкування «Книга й комп’ютер у нашому житті», яку підготувала бібліотекар Пальчевська О.М.

/Files/images/bb/Фото №20.JPG

Бібліотекар зробила для п’ятикласників невеликий екскурс в історію розвитку книги та комп’ютерної техніки, розповіла про книжки-рекордсмени та останні досягнення комп’ютерних технологій. Учні відгадували загадки, прислів’я, читали вірші про книги, переглянули презентацію про користь і шкідливий вплив комп’ютерів, подискутували на тему „Книга чи комп’ютер: в сучасному і майбутньому?” Школярі не залишилися байдужими до цієї актуальної теми і з користю для себе провели цю годину спілкування.

/Files/images/bb/Фото №21.JPG /Files/images/bb/Фото №22.JPG

Бібліотечний урок «Книжкова виставка. Її призначення»

10 грудня 2015 року у 3-А класі відбувся відкритий бібліотечний урок «Книжкова виставка. Її призначення». Бібліотекар Пальчевська О.М. познайомила учнів з поняттям «виставка літератури», з основними видами книжкових виставок.

/Files/images/bb/Фото №16.jpg

А потім на урок до третьокласників завітали дві незвичайні гості-виставки (Верхова А., 11-А та Чумак А., 10 кл.). Ці виставки виявилися розмовляючими. Одна з них – була традиційною. Вона розповіла дітям про свою структуру та про своїх сестер-виставок, що «живуть» у бібліотеці. Друга виставка була одним із видів нетрадиційних виставок – виставкою – інтерв’ю. Вона представила собою найкращого читача шкільної бібліотеки – Мельничука Вадима (3-А), який поділився з однокласниками своїми читацькими смаками.

/Files/images/bb/Фото №17.jpg /Files/images/bb/Фото №18.jpg /Files/images/bb/Фото №19.jpg

«Подорож у світ пригод Марка Твена»

30 листопада 2015 року учні 6-А класу були запрошені шкільним бібліотекарем до захоплюючої подорожі у світ книжок Марка Твена. Зустріч була присвячена 180-річниці від дня народження знаменитого американського письменника. А розпочалася подорож з інтригуючого знайомства: шестикласники повинні були здогадатися, хто той загадковий гість, що завітав до них у клас. Виявилося, що це був сам Марк Твен (Гриньов Є., 11-Б) – майстер слова, відомий у всьому світі. Також на учнів чекало багато цікавинок з життя та літературної спадщини Марка Твена, уривок з фільму про Тома Сойєра, вікторина про героїв книг відомого письменника.

/Files/images/bb/Фото №15.JPG

«Мовознавчий турнір»

9 листопада 2015 року учні 8-х класів взяли участь у мовознавчому турнірі «І той лиш пошани достоїн, хто мову шанує свою…», присвяченому Дню української писемності та мови.

Бібліотекар Пальчевська О.М. підготувала для учасників турніру цікаві, але непрості завдання. На команди чекало 7 конкурсів на знання української мови: розминка «Мовне ассорті», «Знайди половинку», «Найуважніший редактор», «Постав наголос», «Римування», «Як буде українською?», «Творці слів».

Учасники турніру продемонстрували гарні знання рідної мови. А перемогу виборола команда 8-Б класу.

/Files/images/bb/Фото №12.JPG /Files/images/bb/Фото №13.JPG /Files/images/bb/Фото №14.JPG

«Поетична пристань»

23 жовтня 2015 року в школі відбувся І (шкільний) тур конкурсу читців «Поетична пристань».

У І віковій категорії за звання найкращого декламатора змагалися 13 учасників 1-4 класів.

У ІІ та ІІІ вікових категоріях (5-11 класи) взяли участь 23 учасника.

Усі конкурсанти з піднесенням декламували поезії українських письменників-ювілярів.

/Files/images/bb/Фото №4.JPG /Files/images/bb/Фото №5.JPG /Files/images/bb/Фото №6.JPG /Files/images/bb/Фото №7.JPG /Files/images/bb/Фото №8.JPG

За рішенням журі визначено переможців шкільного туру конкурсу читців «Поетична пристань»:

І вікова категорія – Гуданіч Марія (1-Б)

ІІ вікова категорія – Вакарова Дарина (9-А)

ІІІ вікова категорія – Чумак Анна (10 клас)

/Files/images/bb/Фото №9.JPG /Files/images/bb/Фото №10.JPG

За результатами ІІ (міського) туру конкурсу читців «Поетична пристань»:

- Вакарова Дарина (9-А) посіла ІІ місце;

- Чумак Анна (10 клас) посіла ІІІ місце.

Вітаємо наших зірочок художнього слова!

/Files/images/bb/Фото №11.jpg

"Ігри патріотів"

14 жовтня 2015 року наша країна вперше відзначала загальнонаціональне свято – День захисника України.Шкільна бібліотека та учні 9-х класів також не залишились осторонь цієї події. Бібліотекар школи – Пальчевська О.М. підготувала для старшокласників конкурсну програму «Ігри патріотів».

Конкурс складався з 4-х раундів:

1. «Знавці рідної мови»

2. «Люби і шануй свій рідний край»

3. «Знавці Олімпійських ігор»

4. «Гордість України»

Впродовж гри учні 9-х класів показали свої знання з української мови, історії рідного краю та географії України, історії Олімпійських ігор та олімпійських досягнень незалежної України, видатних діячів історії, науки і культури нашої держави.

А перемогли у цих захоплюючих «Іграх патріотів» - «Нащадки козаків» (команда 9-А класу). ІІ місце вибороли «Українська трійця»(9-Б), ІІІ місце – «Укропи» (9-В).

/Files/images/bb/Фото №2.JPG /Files/images/bb/Фото №3.JPG

«З любов’ю до книги» (до Всеукраїнського дня бібліотек)

1 жовтня 2015 року в бібліотеці нашої школи відбулося засідання круглого столу «З любов’ю до книги», присвячене Всеукраїнському дню бібліотек. Усіх шкільних бібліотекарів міста Первомайська гостинно вітали: господиня свята – Пальчевська О.М. та бібліотекар ЗОШ І-ІІІ ст.. №6 – Князєва Л.О.

На цій творчій зустрічі шкільні хранительки мудрості презентували свої таланти і здібності. Колеги багато дізналися один про одного. Дружня, тепла, можна сказати, родинна атмосфера панувала у шкільній бібліотеці під час свята. А на завершення зустрічі усі присутні отримали невеличкі поради-побажання з чарівної скриньки.

/Files/images/Фото №1.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 498

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.