Святкування Дня української мови

9 листопада в нашій школі відбувалося справжнє свято! Ціла низка святкових заходів до Дня української писемності та мови була насичена різними цікавинками, сповнена любов'ю до рідного слова, озвучена в українських віршах та піснях. З самого ранку коридори школи вже були прикрашені святковими стіннівками, які розповідали про історію української мови, її видатних дослідників та кращі зразки поезії про рідну мову.

/Files/images/novini/P1060958.JPG

Учні молодших класів взяли участь у раптівці «Моє слово українською». Учні 3-4 класів виконали вірш Л.Забашти "Рідна мова", а учениці 4-А класу - вірш А. Малишка "Буду я навчатись мови золотої".

/Files/images/novini/P1060951.JPG

А далі на черзі був літературно-мистецький захід «День української писемності та мови», підготовлений вчителем української мови та літератури - Раковою Л.В. спільно з учнями 5-11 класів. На святі звучали чудові поезії про українську мову, повчальні сценки, діти переглянули відеоролики про Нестора літописця, з піснями про нашу мову,

/Files/images/novini/P1060982.JPG /Files/images/novini/P1060973.JPG /Files/images/novini/P1060991.JPG

Тим часом, у бібліотеці та у кабінетах інформатики школярі переглядали пізнавальну лекцію – занурення «Шрифти» з українським характером". А об 11.30 близько 250 осіб (учні та вчителі школи) написали ХVІІІ український радіодиктант національної єдності.

/Files/images/novini/P1070054.JPG /Files/images/novini/P1070019.JPG

В цей день учні початкових класів також взяли участь у конкурсі малюнків «Плекаймо рідну мову», а в бібліотеці всі бажаючі могли переглянути літературу з тематичної полички «Плекаймо рідне слово».

/Files/images/novini/P1070007.JPG

Святковий день, ми впевнені, запам'ятався надовго і дорослим, і малюкам! Давайте ж любити нашу рідну мову, цінити рідне слово, адже ми українці і ми того варті!

Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player.

Кiлькiсть переглядiв: 15

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.